MYDŁO AWOKADO Zobacz większe

MYDŁO AWOKADO

Nowy produkt

Mydło do skóry suchej, wrażliwej i starzejącej się.

Unikalna kompozycja naturalnych olejów sprawia, że skóra staje się delikatna, nawilżona i zregenerowana.

Więcej szczegółów

92 Przedmioty

PLN 22.50 brutto

Więcej informacji


To mydło dla Ciebie, jeśli szukasz produktu do pielęgnacji swojej suchej i wrażliwej skóry.  Nie zawiedzie też, jeśli potrzebujesz nawilżenia dla skóry wymagającej, także dla skóry dojrzałej. Olej awokado najważniejszy składnik tego mydła, to prawdziwa bomba witaminowo-odżywcza. Czy wiesz, że jest uznawany za najbardziej odżywczy olej na świecie? Dzięki bogatej zawartości witamin, zwłaszcza witaminy E, jest sprzymierzeńcem w walce z niedoskonałościami skóry. Nie tylko wspomaga łagodzenie stanów zapalnych, ale także delikatnie rozjaśnia przebarwienia, a także wspiera głębokie nawilżenie. Dodaj do tego właściwości zmiękczające oliwy z oliwek (z pierwszego tłoczenia), stymulujące regenerację skóry oleju kokosowego, a także właściwości bogatego w kwasy omega-6 oleju rycynowego, a przekonasz się, że Mydło Awokado to przyjaciel Twojej skóry. 

SKŁAD:

oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, olej awokado, olej kokosowy, olej rycynowy

KTO NAJWIĘCEJ SKORZYSTA:

osoby ze skórą suchą, cierpiące na stany zapalne skóry, ze skłonnością do atopowego zapalenia skóry

ZAPACH:

produkt bezzapachowy

O SKŁADNIKACH:

OLEJ AWOKADO to podobno najzdrowszy olej na świecie. Jeśli nawet nie jest “naj”, to z całą pewnością znajduje się w samej czołówce. Jest bogaty w witaminy A, H, C oraz witaminę E, zwaną witaminą młodości. Jest też doskonałym źródłem kwasu oleinowego. Sprawdza się przy pielęgnacji cery suchej i dojrzałej, bo doskonale natłuszcza i wygładza zmarszczki i bruzdy. Działa także rozjaśniająco, więc może pomóc przy delikatnych przebarwieniach skóry. Mimo że ma cięższą konsystencję, polecamy go przy problemach ze stanem zapalnym skóry - skutecznie łagodzi stany zapalne, oczyszcza z nadmiaru sebum. Do tego działa jak naturalny filtr UV. Sprawdzi się przy pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, ze skłonnościami do trądziku, przy atopowym zapaleniu skóry oraz łuszczycy.

OLIWA Z OLIWEK to składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie naturalne kosmetyki. Ze względu na wszechstronnie korzystne działanie dla wszystkich typów skóry jest bardzo dobrym składnikiem bazowym dla produktów kosmetycznych, z czego nie wahamy się korzystać. Bogata w witaminy (między innymi A, E i F) i minerały, zawiera działający korzystnie na skórę nienasycony kwas oleinowy. Używamy oliwy z oliwek w kosmetykach do ciała, twarzy, włosów i paznokci. Oliwa rozgrzewa i poprawia ukrwienie, nadaje się więc do masażu. Zawarte w niej związki fenolowe działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. I na tym nie koniec, bo także wygładza, regeneruje i działa przeciwzmarszczkowo. Jest składnikiem polecanym zarówno dla dzieci, jak i dla osób z cerą dojrzałą, dla osób z problemami z atopowym zapaleniem skóry, o skórze zniszczonej i popękanej, wymagającej wygładzenia.

OLEJ KOKOSOWY - od razu przychodzi na myśl słodki aromat kokosa. W temperaturze pokojowej ma postać stałą, ale zaaplikowany na skórę zmienia się w przejrzysty olej, który jest w stanie głęboko nawilżyć i wygładzić skórę. Lubimy go bardzo za to, że to wszechstronny kosmetyk, który potrafi świetnie się przysłużyć nawet najbardziej wymagającej cerze. Bogaty w nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, bardzo skutecznie nawilża i natłuszcza skórę, dlatego szczególnie polecamy go tym, którzy mają cerę przesuszoną i szorstką. Zawartość witaminy E i naturalnych przeciwutleniaczy zapewni najwyższej jakości pielęgnację skórze dojrzałej, tam gdzie problemem są głębokie zmarszczki. Dodatkowo, dzięki działaniu kwasu linolowego, wspomoże proces odmładzania i przyspieszy odnowę komórkową. Kwas laurynowy jest tym składnikiem oleju kokosowego, który odpowiada za jego działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Z tego powodu, choć jest to olej ciężki, można go używać punktowo w miejscach podrażnień i wyprysków. Olej kokosowy wzmacnia wspaniale barierę lipidową, działa antyseptycznie i przeciwalergicznie. Działa jak naturalny filtr UV. Dla skóry przesuszonej, podrażnionej, z oznakami starzenia. Odpowiedni do skóry alergicznej, borykającej się z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą, a także do pielęgnacji delikatnej skóry dzieci.

OLEJ RYCYNOWY jest tłoczony z nasion rącznika pospolitego. Używały go powszechnie nasze babcie, ale zdecydowanie jego działanie się nie zdezaktualizowało! Używamy go często jako składnika kosmetyków, bo jest bardzo wartościowy i dobrze współgra z innymi składnikami. Wpływa świetnie na wygląd skóry, włosów i paznokci. W 80% składa się z kwasu rycynolowego, który blokuje rozwój bakterii, wirusów i grzybów. Jest też silnym przeciwutleniaczem, świetnie sprawdzi się więc do pielęgnacji cery dojrzałej, zwłaszcza że jest też bogaty w witaminę E. Można go stosować na blizny i rozstępy, nawet parę kropli jest w stanie poprawić wygląd przesuszonej i zrogowaciałej skóry na łokciach i stopach. Dla osób o skórze suchej, zniszczonej, dojrzałej, polecany też do pielęgnacji włosów i paznokci.

WAGA:

120 g +/-10g.

WAŻNE INFORMACJE:

Nasze mydło wykonujemy ręcznie, metodą “na zimno”. Z tego powodu w ramach jednej partii kostki mydeł mogą się od siebie nieznacznie różnić i nie zawsze wyglądają dokładnie jak na zdjęciu. Możecie na nas liczyć - dokładamy wszelkich starań, by wyglądały zawsze jak najlepiej! Po wyjęciu mydła z drewnianej formy kroimy je ręcznie nożem i odstawiamy, aby dojrzały przez kolejne 8-10 tygodni, zanim będą gotowe do użycia.

Tworzymy niewielkie partie mydła, by nasi klienci mieli pewność, że zawsze otrzymają możliwie najbardziej świeży produkt o jak najdłuższym terminie przydatności.

Używamy zawsze najwyższej jakości olejów i maseł, nie używamy sztucznych barwników, konserwantów ani zapachów. Zapach naszych mydeł pochodzi jedynie w wyniku połączenia olejów i maseł, czasami z dodatkiem olejków eterycznych (zawsze zaznaczamy to w składzie produktu). Olejki eteryczne poza zapachem mają też inne właściwości: antybakteryjne, antyseptyczne, pobudzające, poprawiające krążenie krwi, czasami działają też relaksująco lub odprężająco, więc oczywiście korzystamy z tego wtedy, gdy poprawia to działanie produktu.

Należy pamiętać, że pomiędzy użyciami mydło należy przechowywać miejscu pozbawionym wody - w mydelniczce z otworkiem lub na sitku.