MYDŁO Z GLINKĄ CZERWONĄ

Nowy produkt

Mydło, które nie tylko nawilża i odżywia skórę, ale jednocześnie dzięki zawartości CZERWONEJ GLINKI dostarcza niezwykle cennych dla skóry pierwiastków oraz  makro i mikroelementów.

Polecane dla każdego typu cery, nawet dla skóry wrażliwej i naczynkowej.

Więcej szczegółów

996 Przedmioty

PLN 24.00 brutto

Więcej informacji

Mydło Z Czerwoną Glinką to mydło, które łączy to, co dobre, z tym, co jeszcze lepsze! Do batalii o piękną, zdrowo wyglądającą skórę wysłałyśmy tu francuską czerwoną glinkę, która została zatopiona w kompozycji najbardziej odżywczych, najlepiej przyswajalnych olejów. A wszystko to z myślą o skórze wymagającej, wrażliwej i naczynkowej.

Glinka działa delikatnie, oczyszcza z toksyn, zanieczyszczeń, nie naruszając naturalnej równowagi skóry. Specjalnością glinki czerwonej jest poprawa ukrwienia i pielęgnacja skóry naczynkowej - jej składniki pomagają wzmacniać delikatne naczynka krwionośne, poprawiać ich kondycję i je uszczelniać. Skóra pielęgnowana regularnie kosmetykami z glinką czerwoną jest lepiej ukrwiona i dotleniona zyskuje zdrowy koloryt, jest nawilżona. Ma mniej wyprysków, bo glinka pomaga w oczyszczaniu rozszerzonych porów i zwężaniu ich.

Działanie regulujące mydła jest wzmocnione przez olej makadamia, który dobrze współgra z działaniem glinki i pomaga w regulacji ilości sebum, a także poprawia elastyczność skóry, pomaga zachować odpowiedni poziom nawilżenia.

Olej kokosowy, olej babassu i masło kakaowe nie tylko nawilżają głęboko, ale też wykazują działanie przeciwbakteryjne. Masło kakaowe odżywia i poprawia elastyczność skóry, a wszystkie są bardzo delikatne, bardzo dobrze tolerowane przez skórę wrażliwą, mocno nawilżające.

Kostka Mydła z Czerwoną Glinką ma piękny, ceglasty kolor, który zawdzięcza tylko i wyłącznie zawartości glinki, nie zawiera żadnych sztucznych barwników.

SKŁAD

olej kokosowy, olej babassu, masło kakaowe, olej rycynowy, olej makadamia, glinka CZERWONA

INCI

Cocos nucifera oil, Orbignya Cohune Seed Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Ricinus Communis Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Red Clay

ZAPACH

produkt bezzapachowy

O SKŁADNIKACH

GLINKA CZERWONA zawdzięcza swój kolor wysokiej zawartości żelaza. Doskonale oczyszcza i delikatnie zwęża pory, pozostawiając cerę odżywioną i dotlenioną. Działa wzmacniająco na drobne naczynka krwionośne, uszczelniając je i poprawiając ich kondycję. Po użyciu skóra jest odżywiona i lepiej ukrwiona, nabiera zdrowszego kolorytu. Glinka czerwona nadaje się też do pielęgnacji skóry z trądzikiem - wygładza skórę, oczyszcza pory i je zamyka. Dla skóry suchej, mieszanej, trądzikowej, pozbawionej zdrowego kolorytu.

OLEJ KOKOSOWY - od razu przychodzi na myśl słodki aromat kokosa. W temperaturze pokojowej ma postać stałą, ale zaaplikowany na skórę zmienia się w przejrzysty olej, który jest w stanie głęboko nawilżyć i wygładzić skórę. Lubimy go bardzo za to, że to wszechstronny kosmetyk, który potrafi świetnie się przysłużyć nawet najbardziej wymagającej cerze. Bogaty w nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, bardzo skutecznie nawilża i natłuszcza skórę, dlatego szczególnie polecamy go tym, którzy mają cerę przesuszoną i szorstką. Zawartość witaminy E i naturalnych przeciwutleniaczy zapewni najwyższej jakości pielęgnację skórze dojrzałej, tam gdzie problemem są głębokie zmarszczki. Dodatkowo, dzięki działaniu kwasu linolowego, wspomoże proces odmładzania i przyspieszy odnowę komórkową. Kwas laurynowy jest tym składnikiem oleju kokosowego, który odpowiada za jego działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Z tego powodu, choć jest to olej ciężki, można go używać punktowo w miejscach podrażnień i wyprysków. Olej kokosowy wzmacnia wspaniale barierę lipidową, działa antyseptycznie i przeciwalergicznie. Działa jak naturalny filtr UV. Dla skóry przesuszonej, podrażnionej, z oznakami starzenia. Odpowiedni do skóry alergicznej, borykającej się z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą, a także do pielęgnacji delikatnej skóry dzieci.

OLEJ BABASSU - niektórzy mogli jeszcze nie słyszeć o oleju babassu, a szkoda byłoby przegapić tak wdzięczny składnik kosmetyczny. Olej babassu z wyglądu i niektórych właściwości przypomina olej kokosowy. W formie stałej jest biały i ma bardzo subtelny, prawie niewyczuwalny zapach. Nałożony na ciepłą skórę zmienia się w przejrzysty, nawilżający głęboko olej. W przeciwieństwie do oleju kokosowego jest jednak olejem bardzo lekkim, szybko się wchłania, pozostawiając skórę odżywioną, ale nie pokrytą tłustą warstwą. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe, między innymi mirystynowy, palmitynowy, ale to kwas laurynowy jest tu pierwszoplanowym graczem. Działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, przez co olej babassu nadaje się świetnie do pielęgnacji skóry skłonnej do stanów zapalnych, borykającej się z trądzikiem i podrażnionej. Olej nie zatyka też porów, a za to wygładza i regeneruje. Brzmi obiecująco, prawda? Olej babassu jest doskonałym emolientem, zmiękcza, ujędrnia, i wyraźnie odmładza skórę. Zawiera fitosterole, które wspierają naszą skórę w zwalczaniu wolnych rodników i mobilizują ją do regeneracji. Zawarta w oleju witamina E głęboko odmładza. Dodatkowo olej nałożony na skórę pozostawia wrażenie delikatnego, odświeżającego chłodu. Dla każdego rodzaju skóry, szczególnie dla tej wrażliwej, skłonnej do podrażnień i stanów zapalnych, przy cellulicie i rozstępach. Świetny do pielęgnacji przy atopowym zapaleniu skóry, łuszczycy, trądziku różowatym. Odpowiedni dla kobiet w ciąży.

MASŁO KAKAOWE to jeden z tych wspaniałych, uniwersalnych kosmetyków, który zarówno nawilży spierzchnięte usta, jak i pomoże zmiękczyć zrogowaciałą skórę na łokciach. Przyda się także przy pielęgnacji włosów i paznokci. Jest bogatym źródłem witaminy młodości - witaminy E, a także witaminy A i witamin z grupy B. Zawiera też liczne sole mineralne, alkaloidy i polifenole oraz nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe. Bardzo lubimy je za to, że dzięki prawie stuprocentowej biozgodności ze skórą ludzką pomaga w dbaniu o praktycznie każdy rodzaj skóry. Może być bezpiecznie używane przez dzieci oraz alergików. Świetnie sprawdza się przy cerze dojrzałej, bo opóźnia procesy starzenia, skutecznie wygładza zmarszczki. Dzięki zawartości wartościowych składników stymuluje produkcję kolagenu, a jego działanie doceniają też osoby, które borykają się z cellulitem. Masło kakaowe zawiera kwas oleinowy, który silnie nawilża oraz natłuszcza, oraz kwas laurynowy, który działa bakteriobójczo. Jednym tchem możemy dodać jeszcze, że chroni przed niekorzystnym działaniem warunków atmosferycznych i jest naturalnym filtrem UV. Dla dzieci, alergików, przy atopowym zapaleniu skóry, łuszczycy, łupieżu, do cery suchej, wrażliwej, przy cellulicie.

OLEJ RYCYNOWY jest tłoczony z nasion rącznika pospolitego. Używały go powszechnie nasze babcie, ale zdecydowanie jego działanie się nie zdezaktualizowało! Używamy go często jako składnika kosmetyków, bo jest bardzo wartościowy i dobrze współgra z innymi składnikami. Wpływa świetnie na wygląd skóry, włosów i paznokci. W 80% składa się z kwasu rycynolowego, który blokuje rozwój bakterii, wirusów i grzybów. Jest też silnym przeciwutleniaczem, świetnie sprawdzi się więc do pielęgnacji cery dojrzałej, zwłaszcza że jest też bogaty w witaminę E. Można go stosować na blizny i rozstępy, nawet parę kropli jest w stanie poprawić wygląd przesuszonej i zrogowaciałej skóry na łokciach i stopach. Dla osób o skórze suchej, zniszczonej, dojrzałej, polecany też do pielęgnacji włosów i paznokci.

OLEJ MAKADAMIA powstaje z jednych z najtłustszych i najsłodszych orzechów na świecie. Wśród bogactwa tłuszczów nienasyconych wyróżnia go wysoka zawartość kwasu oleopalmitynowego, czyli kwasu omega-7. To właśnie ten składnik odpowiada za regulację wydzielania sebum, a więc i za odpowiedni poziom nawilżenia skóry (lub za brak tego nawilżenia, gdy starzejąca się skóra zaczyna cierpieć na jego niedobory). Dzięki niemu też olej makadamia wykazuje się wysoką biozgodnością ze skórą, jest bardzo dobrze tolerowany i nadaje się do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jest lekki i szybko się absorbuje. Składniki oleju makadamia sprawiają, że pielęgnowana nim skóra staje się miękka, elastyczna i wygładzona. Witaminy A i E, w które jest bogaty, zwalczają wolne rodniki i działają na skórę przeciwstarzeniowo. Składniki oleju makadamia stymulują produkcję kolagenu, dzięki czemu olej ten nadaje się dobrze do skóry ze skłonnością do cellulitu i rozstępów, a także gdy celem jest zmniejszenie i wygładzenie blizn. Dla cery przesuszonej, dojrzałej, której problemem jest jędrność i elastyczność. Odpowiedni do pielęgnacji skóry borykającej się z łuszczycą i atopowym zapaleniem skóry.

WAGA

120 g +/-10 g

WAŻNE INFORMACJE

Nasze mydło wykonujemy ręcznie, metodą “na zimno”. Z tego powodu w ramach jednej partii kostki mydeł mogą się od siebie nieznacznie różnić i nie zawsze wyglądają dokładnie jak na zdjęciu. Możecie na nas liczyć - dokładamy wszelkich starań, by wyglądały zawsze jak najlepiej! Po wyjęciu mydła z drewnianej formy kroimy je ręcznie nożem i odstawiamy, aby dojrzały przez kolejne 8-10 tygodni, zanim będą gotowe do użycia.

Tworzymy niewielkie partie mydła, by nasi klienci mieli pewność, że zawsze otrzymają możliwie najbardziej świeży produkt o jak najdłuższym terminie przydatności.

Używamy zawsze najwyższej jakości olei i maseł, nie używamy sztucznych barwników, konserwantów ani zapachów. Zapach naszych mydeł pochodzi jedynie w wyniku połączenia olejów i maseł, czasami z dodatkiem olejków eterycznych (zawsze zaznaczamy to w składzie produktu). Olejki eteryczne poza zapachem mają też inne właściwości: antybakteryjne, antyseptyczne, pobudzające, poprawiające krążenie krwi, czasami działają też relaksująco lub odprężająco, więc oczywiście korzystamy z tego wtedy, gdy poprawia to działanie produktu. Należy pamiętać, że pomiędzy użyciami mydło należy przechowywać miejscu pozbawionym wody - w mydelniczce z otworkiem lub na sitku