MYDŁO KAKAOWE

Nowy produkt

Mydło przeznaczone dla każdego rodzaju skóry w tym bardzo suchej i wrażliwej.

Dzięki połączeniu masła kakaowego z innymi cennymi olejami naturalnymi, mydło ma działanie: nawilżające, odżywcze i regenerujące.

                                                                                         

Więcej szczegółów

995 Przedmioty

PLN 22.50 brutto

Więcej informacji

Kąpiel w delikatnym i kremowym Mydle Kakaowym to prawdziwy odpoczynek dla zmęczonej skóry. Mydło jest bardzo delikatne i intensywnie pielęgnujące, nadaje się do codziennego dbania o nawet bardzo wymagającą skórę ciała i twarzy. Mydło dokładnie oczyszcza skórę, nie naruszając delikatnej równowagi. Dobrze się pieni i jest bezzapachowe. Kostka jest dwukolorowa - za kolor brązowej części odpowiada dodatek kakao (mydło nie zawiera żadnych sztucznych barwników i dodatków zapachowych). 

Skład mydła jest piękny i prosty. Masło kakaowe i olej kokosowy, główni rozgrywający, głęboko nawilżają i pielęgnują skórę. Masło kakaowe, dzięki wysokiej biozgodności ze skórą, nadaje się do pielęgnacji nawet bardzo wrażliwej skóry. Olej kokosowy bardzo dobrze nawilża, natłuszcza i odmładza skórę. Masło shea to czysta pielęgnacja, świetnie nadaje się także do skóry bardzo wysuszonej. 

Olej rzepakowy i dodatek oleju rycynowego dodatkowo pielęgnują zmęczoną skórę, oczyszczając ją i nawilżając. 

Nic tylko zanurzyć się w takiej kremowej pianie. Polecamy!

SKŁAD:olej rzepakowy, olej kokosowy, masło kakaowe, masło shea, olej rycynowy

INCI:

Brassica Campestris (Rapeeseed) Oil, Cocoa Nucifera (Coconut) Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter, Ricinus Communis Seed Oil

KTO SKORZYSTA NAJWIĘCEJ:

osoby o skórze zmęczonej, przesuszonej, wymagającej regeneracji i głębokiego nawilżenia

ZAPACH:

mydło bezzapachowe

O SKŁADNIKACH:

MASŁO KAKAOWE to jeden z tych wspaniałych, uniwersalnych kosmetyków, który zarówno nawilży spierzchnięte usta, jak i pomoże zmiękczyć zrogowaciałą skórę na łokciach. Przyda się także przy pielęgnacji włosów i paznokci. Jest bogatym źródłem witaminy młodości - witaminy E, a także witaminy A i witamin z grupy B. Zawiera też liczne sole mineralne, alkaloidy i polifenole oraz nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe. Bardzo lubimy je za to, że dzięki prawie stuprocentowej biozgodności ze skórą ludzką pomaga w dbaniu o praktycznie każdy rodzaj skóry. Może być bezpiecznie używane przez dzieci oraz alergików. Świetnie sprawdza się przy cerze dojrzałej, bo opóźnia procesy starzenia, skutecznie wygładza zmarszczki. Dzięki zawartości wartościowych składników stymuluje produkcję kolagenu, a jego działanie doceniają też osoby, które borykają się z cellulitem. Masło kakaowe zawiera kwas oleinowy, który silnie nawilża oraz natłuszcza, oraz kwas laurynowy, który działa bakteriobójczo. Jednym tchem możemy dodać jeszcze, że chroni przed niekorzystnym działaniem warunków atmosferycznych i jest naturalnym filtrem UV. Dla dzieci, alergików, przy atopowym zapaleniu skóry, łuszczycy, łupieżu, do cery suchej, wrażliwej, przy cellulicie. OLEJ KOKOSOWY - od razu przychodzi na myśl słodki aromat kokosa. W temperaturze pokojowej ma postać stałą, ale zaaplikowany na skórę zmienia się w przejrzysty olej, który jest w stanie głęboko nawilżyć i wygładzić skórę. Lubimy go bardzo za to, że to wszechstronny kosmetyk, który potrafi świetnie się przysłużyć nawet najbardziej wymagającej cerze. Bogaty w nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, bardzo skutecznie nawilża i natłuszcza skórę, dlatego szczególnie polecamy go tym, którzy mają cerę przesuszoną i szorstką. Zawartość witaminy E i naturalnych przeciwutleniaczy zapewni najwyższej jakości pielęgnację skórze dojrzałej, tam gdzie problemem są głębokie zmarszczki. Dodatkowo, dzięki działaniu kwasu linolowego, wspomoże proces odmładzania i przyspieszy odnowę komórkową. Kwas laurynowy jest tym składnikiem oleju kokosowego, który odpowiada za jego działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Z tego powodu, choć jest to olej ciężki, można go używać punktowo w miejscach podrażnień i wyprysków. Olej kokosowy wzmacnia wspaniale barierę lipidową, działa antyseptycznie i przeciwalergicznie. Działa jak naturalny filtr UV. Dla skóry przesuszonej, podrażnionej, z oznakami starzenia. Odpowiedni do skóry alergicznej, borykającej się z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą, a także do pielęgnacji delikatnej skóry dzieci. MASŁO SHEA trafiło do nas z sawann Ghany. Ma postać jasnobeżowego masła o orzechowo-roślinnym zapachu. Jest wspaniałym, uniwersalnym kosmetykiem, który doskonale pielęgnuje każdy rodzaj skóry. Głęboko nawilża i natłuszcza. Dzięki zawartości witamin A i E świetnie sprawdza się przy pielęgnacji skóry dojrzałej, wysuszonej, ze zmarszczkami. Jest cięższym olejem, pozostawia na skórze delikatną tłustą warstwę, która zapobiega utracie wody i stanowi dodatkową barierę ochronną dla skóry. Masło shea jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych - zawiera kwasy stearynowy, oleinowy i linolowy. Zawiera także fitosterole, które stymulują produkcję kolagenu, dzięki czemu skóra staje się jędrniejsza i bardziej spójna. Fitosterole działają też przeciwzapalnie i koją podrażnienia i zaczerwienienia. Masło shea jest wyjątkowo delikatne, nadaje się do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii, do delikatnych okolic oczu. Nie uczula. Dla każdego rodzaju skóry, zwłaszcza tej przesuszonej, podrażnionej, zaczerwienionej, z oznakami starzenia. Odpowiedni dla dzieci, dla osób z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą. OLEJ RYCYNOWY jest tłoczony z nasion rącznika pospolitego. Używały go powszechnie nasze babcie, ale zdecydowanie jego działanie się nie zdezaktualizowało! Używamy go często jako składnika kosmetyków, bo jest bardzo wartościowy i dobrze współgra z innymi składnikami. Wpływa świetnie na wygląd skóry, włosów i paznokci. W 80% składa się z kwasu rycynolowego, który blokuje rozwój bakterii, wirusów i grzybów. Jest też silnym przeciwutleniaczem, świetnie sprawdzi się więc do pielęgnacji cery dojrzałej, zwłaszcza że jest też bogaty w witaminę E. Można go stosować na blizny i rozstępy, nawet parę kropli jest w stanie poprawić wygląd przesuszonej i zrogowaciałej skóry na łokciach i stopach. Dla osób o skórze suchej, zniszczonej, dojrzałej, polecany też do pielęgnacji włosów i paznokci. OLEJ RZEPAKOWY wbrew pozorom nie przydaje się tylko w kuchni - jest też często stosowany w kosmetyce. Jest lekki, przezroczysty, nie ma mocnego zapachu. Ma lekką konsystencję i dość szybko się wchłania. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, przez co na długo nawilża i natłuszcza skórę. Zawiera witaminę E, która zwalcza wolne rodniki i działa odmładzająco na skórę. Działa też zmiękczająco i wygładza blizny. Dla każdego rodzaju skóry.

WAGA:

120 g +/- 10 g

WAŻNE INFORMACJE:

Nasze mydło wykonujemy ręcznie, metodą “na zimno”. Z tego powodu w ramach jednej partii kostki mydeł mogą się od siebie nieznacznie różnić i nie zawsze wyglądają dokładnie jak na zdjęciu. Możecie na nas liczyć - dokładamy wszelkich starań, by wyglądały zawsze jak najlepiej! Po wyjęciu mydła z drewnianej formy kroimy je ręcznie nożem i odstawiamy, aby dojrzały przez kolejne 8-10 tygodni, zanim będą gotowe do użycia. Tworzymy niewielkie partie mydła, by nasi klienci mieli pewność, że zawsze otrzymają możliwie najbardziej świeży produkt o jak najdłuższym terminie przydatności. Używamy zawsze najwyższej jakości olei i maseł, nie używamy sztucznych barwników, konserwantów ani zapachów. Zapach naszych mydeł pochodzi jedynie w wyniku połączenia olejów i maseł, czasami z dodatkiem olejków eterycznych (zawsze zaznaczamy to w składzie produktu). Olejki eteryczne poza zapachem mają też inne właściwości: antybakteryjne, antyseptyczne, pobudzające, poprawiające krążenie krwi, czasami działają też relaksująco lub odprężająco, więc oczywiście korzystamy z tego wtedy, gdy poprawia to działanie produktu. Należy pamiętać, że pomiędzy użyciami mydło należy przechowywać miejscu pozbawionym wody - w mydelniczce z otworkiem lub na sitku.