MYDŁO WĘGLOWE

Nowy produkt

Mydło węglowe to tajna broń w walce z niedoskonałościami cery. Oprócz

cennych naturalnych olejów zawiera węgiel aktywny, 

a ten dodany do mydła intensywnie oczyszcza skore z zanieczyszczeń i toksyn. Wnikając głęboko w pory pomaga usunąć nadmiar sebum, pozostawiając skórę idealnie zdrową i wyraźnie piękniejszą.

Więcej szczegółów

997 Przedmioty

PLN 22.50 brutto

Więcej informacji

Mydło Węglowe to żaden czarny charakter!

Za jego ciemnobrunatny kolor odpowiada węgiel aktywny, czyli jeden z najpotężniejszych sprzymierzeńców w walce z trądzikiem, zaskórnikami i podrażnieniami skóry wynikającymi z porów zanieczyszczonych toksynami i nadmiarem sebum. 

Mydło aktywne świetnie się pieni, pozwalając węglowi aktywnemu dotrzeć w każdy zakamarek twarzy i ciała. Nasz czarny superbohater dzięki swojej porowatej strukturze jak gąbka absorbuje wszystkie toksyny i zanieczyszczenia, które spotka na swojej drodze - także z głębszych warstw skóry. Pozostawia skórę dokładnie oczyszczoną, z odblokowanymi porami, pozbawioną starego, złuszczonego naskórka - i gotową na przyjęcie nawilżającej osłony w postaci olejowych składników węglowej kostki. 

A oleje wybrałyśmy z myślą o tym, by dobrze odżywiły, nawilżyły skórę, ale nie zatkały porów. Olej kokosowy mocno regeneruje, ekologiczny olej palmowy natłuszcza nawet bardzo wysuszoną skórę, a olej ryżowy odświeża i mobilizuje skórę do produkcji kolagenu. Dodajmy do tego jeszcze łagodzące i zmiękczające działanie oleju ze słodkich migdałów oraz oleju rycynowego, i już wiemy, dlaczego nasze mydło węglowe nadaje się także do stosowania regularnie (przy skórze tłustej i trądzikowej - nawet codziennie). 

SKŁAD:

olej kokosowy, olej palmowy ekologiczny, olej ryżowy, olej ze słodkich migdałów, olej rycynowy, węgiel aktywny

INCI:

Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Elaeis Guineesis Oil, Oryza Sativa, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Acivated Charcoal Powder

KTO SKORZYSTA NAJWIĘCEJ:

osoby o cerze tłustej, ze skłonnością do wyprysków i zaskórników, których skóra wymaga głębokiego oczyszczenia

ZAPACH: mydło bezzapachowe

O SKŁADNIKACH: 

WĘGIEL AKTYWNY jest składnikiem bardzo głęboko oczyszczającym, a przy tym całkowicie naturalnym, bezpiecznym i nie alergizującym skóry. Ze względu na swoją porowatą strukturę doskonale absorbuje i wiąże nadmiar sebum, toksyny, działa też przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie. Skutecznie oczyszcza skórę i włosy. Polecamy jego stosowanie przy problematycznej skórze tłustej i trądzikowej, świetnie sprawdza się też w walce z zaskórnikami. 

OLEJ KOKOSOWY - od razu przychodzi na myśl słodki aromat kokosa. W temperaturze pokojowej ma postać stałą, ale zaaplikowany na skórę zmienia się w przejrzysty olej, który jest w stanie głęboko nawilżyć i wygładzić skórę. Lubimy go bardzo za to, że to wszechstronny kosmetyk, który potrafi świetnie się przysłużyć nawet najbardziej wymagającej cerze. Bogaty w nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, bardzo skutecznie nawilża i natłuszcza skórę, dlatego szczególnie polecamy go tym, którzy mają cerę przesuszoną i szorstką. Zawartość witaminy E i naturalnych przeciwutleniaczy zapewni najwyższej jakości pielęgnację skórze dojrzałej, tam gdzie problemem są głębokie zmarszczki. Dodatkowo, dzięki działaniu kwasu linolowego, wspomoże proces odmładzania i przyspieszy odnowę komórkową. Kwas laurynowy jest tym składnikiem oleju kokosowego, który odpowiada za jego działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Z tego powodu, choć jest to olej ciężki, można go używać punktowo w miejscach podrażnień i wyprysków. Olej kokosowy wzmacnia wspaniale barierę lipidową, działa antyseptycznie i przeciwalergicznie. Działa jak naturalny filtr UV. Dla skóry przesuszonej, podrażnionej, z oznakami starzenia. Odpowiedni do skóry alergicznej, borykającej się z atopowym zapaleniem skóry i łuszczycą, a także do pielęgnacji delikatnej skóry dzieci. 

OLEJ PALMOWY ekologiczny wytwarzany jest z olejowca gwinejskiego. W naszych kosmetykach korzystamy z oleju ekologicznego, pochodzącego ze zrównoważonych upraw. Doskonale nawilża i natłuszcza skórę, wygładza drobne zmarszczki. Działa kojąco na skórę podrażnioną. Olej ten jest bogaty w witaminę A i E, zawiera koenzymy Q10. Działa przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo. Dla skóry przesuszonej, pękającej, zniszczonej, wymagającej intensywnej regeneracji. 

OLEJ RYŻOWY ma tak wiele cennych właściwości, którymi warto się podzielić, że trudno zdecydować, od czego zacząć jego opis. Otrzymywany z otrębów ryżowych, zawiera bogactwo witamin, minerałów i kwasów tłuszczowych. Jest olejem lekkim, łatwo się wchłaniającym, nie zatyka porów i nie pozostawia uczucia tłustości na skórze. 

Szczególnie cenimy go w pielęgnacji cery dojrzałej. Dlaczego? Ze względu na cały wachlarz składników, które przeciwstawiają się procesowi starzenia się skóry. Olej zawiera gamma-oryzanol, który skutecznie spowalnia starzenie się skóry. Kolejnym graczem jest  koenzym Q10, czyli ubichnon, który zwalcza wolne rodniki i mobilizuje regenerację skóry. Bogactwo ceramidów przeciwdziała powstawaniu zmarszczek, a inne składniki oleju pobudzają produkcję kolagenu, zwiększając jędrność i gęstość skóry. Procesy przeciwstarzeniowe wspierają także kwasy tłuszczowe, zwłaszcza oleinowy i linolowy, oraz witamina E. 

Poza tym olej ryżowy tak po prostu, choć to przecież niemało, głęboko nawilża i odżywia skórę, nie powodując podrażnień ani alergii. Polecamy go do stosowania tym, którzy mają skórę najbardziej wymagającą - dobrze pielęgnuje delikatną skórę dzieci. Mogą go stosować kobiety w ciąży - działa wyraźnie ujędrniająco, a do tego bardzo dobrze się rozprowadza, zapobiegając rozstępom i poprawiając ukrwienie skóry. Dodatkowo olej ryżowy pomaga w zwalczaniu przebarwień - wyrównuje je i łagodzi, naturalnie rozjaśnia. Jest naturalnym filtrem UV. 

Dla skóry dojrzałej, przesuszonej, wymagającej poprawy jędrności. Także dla wrażliwej, skłonnej do podrażnień i stanów, delikatnej. Odpowiedni do pielęgnacji dzieci i kobiet w ciąży. 

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW - sama nazwa brzmi całkiem apetycznie. Jest jasnożółty, ma delikatnie delikatnie słodkawy zapach. To olej bardzo delikatny, który z powodzeniem zadba o skórę kobiet, które spodziewają się dziecka, nie podrażnia, za to bardzo mocno uelastycznia skórę, chroni przed rozstępami, szorstkością, uczuciem swędzenia i podrażnienia. Nadaje się bardzo dobrze do masażu - do każdego rodzaju skóry, dobrze pracuje też w połączeniu z innymi olejkami. Bardzo często polecany jest do pielęgnacji niemowląt i małych dzieci, bo jest wspaniałym emolientem, działa ochronnie i kojąco. Olejek szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filmu. Zawiera witaminę A, E, D i spektrum witamin z grupy B, które dobrze zabezpieczają skórę przed odwodnieniem. Bogactwo kwasów i linolowego i oleinowego zmiękczą naskórek oraz wzmocnią barierę lipidową skóry, podczas gdy pozostałe składniki zadbają o nawilżenie i poprawią ukrwienie. 

Dla skóry wrażliwej, wymagającej, także skóry niemowląt i dzieci, przy zagrożeniu rozstępami, odpowiedni zarówno do skóry suchej, jak i tłustej, odpowiedni do pielęgnacji przy atopowym zapaleniu skóry i łuszczycy. 

OLEJ RYCYNOWY jest tłoczony z nasion rącznika pospolitego. Używały go powszechnie nasze babcie, ale zdecydowanie jego działanie się nie zdezaktualizowało! Używamy go często jako składnika kosmetyków, bo jest bardzo wartościowy i dobrze współgra z innymi składnikami.  Wpływa świetnie na wygląd skóry, włosów i paznokci. W 80% składa się z kwasu rycynolowego, który blokuje rozwój bakterii, wirusów i grzybów. Jest też silnym przeciwutleniaczem, świetnie sprawdzi się więc do pielęgnacji cery dojrzałej, zwłaszcza że jest też bogaty w witaminę E. Można go stosować na blizny i rozstępy, nawet parę kropli jest w stanie poprawić wygląd przesuszonej i zrogowaciałej skóry na łokciach i stopach. 

Dla osób o skórze suchej, zniszczonej, dojrzałej, polecany też do pielęgnacji włosów i paznokci. 

WAGA: 120g +/-10g

WAŻNE INFORMACJE:

Nasze mydło wykonujemy ręcznie, metodą “na zimno”. Z tego powodu w ramach jednej partii kostki mydeł mogą się od siebie nieznacznie różnić i nie zawsze wyglądają dokładnie jak na zdjęciu. Możecie na nas liczyć - dokładamy wszelkich starań, by wyglądały zawsze jak najlepiej! Po wyjęciu mydła z drewnianej formy kroimy je ręcznie nożem i odstawiamy, aby dojrzały przez kolejne 8-10 tygodni, zanim będą gotowe do użycia. Tworzymy niewielkie partie mydła, by nasi klienci mieli pewność, że zawsze otrzymają możliwie najbardziej świeży produkt o jak najdłuższym terminie przydatności. 

Używamy zawsze najwyższej jakości olei i maseł, nie używamy sztucznych barwników, konserwantów ani zapachów. Zapach naszych mydeł pochodzi jedynie w wyniku połączenia olejów i maseł, czasami z dodatkiem olejków eterycznych (zawsze zaznaczamy to w składzie produktu). Olejki eteryczne poza zapachem mają też inne właściwości: antybakteryjne, antyseptyczne, pobudzające, poprawiające krążenie krwi, czasami działają też relaksująco lub odprężająco, więc oczywiście korzystamy z tego wtedy, gdy poprawia to działanie produktu.   

Należy pamiętać, że pomiędzy użyciami mydło należy przechowywać miejscu pozbawionym wody - w mydelniczce z otworkiem lub na sitku.

DATA WAŻNOŚCI:

2 lata od daty produkcji podanej na opakowaniu.