MASŁO DO CIAŁA - SOCZYSTA WIŚNIA Zobacz większe

MASŁO DO CIAŁA - SOCZYSTA WIŚNIA

Nowy produkt

Lekkie masełko do ciała zawierające w swym składzie najcenniejsze masła i oleje. Intensywnie nawilża i odżywia pozostawiając skórę piękną i po prostu ZDROWĄ.

Więcej szczegółów

44 Przedmioty

PLN 44.90 brutto

Więcej informacji

Masło Do Ciała Soczysta Wiśnia zostało stworzone z myślą o tych, którzy szukają kosmetyku mocno nawilżającego, ale też lekkiego i szybko się wchłaniającego. Nadaje się do pielęgnacji całego ciała.  

Bazą Soczystej Wiśni jest masło kakaowe. Bardzo lubimy używać go w naszych  kosmetykach, bo jest szalenie delikatne i uniwersalne, służy każdemu rodzajowi skóry. Dzięki wysokiej biozgodności ze skórą ludzką nie uczula, za to wchłania się do głębokich warstw skóry. Stymuluje także produkcję kolagenu - pięknie ujędrnia skórę. Na pewno przysłuży się przy pielęgnacji skóry ze skłonnościami do cellulitu, z rozstępami. 



Dalej jest tylko lepiej - nawilżający olej ze słodkich migdałów, także hypoalergiczny, świetnie łagodzący podrażnienia. Olej ryżowy - bardzo popularny w azjatyckich kosmetykach, a dla nas  przede wszystkim olej o wspaniałych właściwościach spowalniających procesy starzenia się skóry, bogaty w antyoksydanty, zawierający koenzym Q10 i ceramidy. Na sam koniec oleje z pestek - winogron i malin. Pierwszy z tych znanych i cenionych, a drugi zdecydowanie bardziej ekskluzywny. Oba bardzo lekkie, bogate w kwasy nienasycone i bardzo odżywcze.  

Zapach Soczystej Wiśni pochodzi z naturalnego olejku eterycznego. Masło nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów, barwników ani sztucznych zapachów. A pachnie, i za to ręczymy, obłędnie! 

SKŁAD:

masło kakaowe, olej ze słodkich migdałów, olej ryżowy, olej z pestek winogron,  olej z pestek malin, witamina E, naturalne olejki eteryczne

INCI:

Theobroma Cacao Seed Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Oryza Sativa, Vitis Vinifera Seed Oil,  Rubus Idaeus Seed Oil, Tocopherol Acetate, Leuconosctoc/Radish Root Ferment Filtrate, Cocos Nucifera Ferment Filtrate, Aroma

KTO NAJWIĘCEJ SKORZYSTA:

 dla osób o skórze wrażliwej skłonnej do alergii, wysuszonej, podrażnionej, wymagającej nawilżenia i odżywienia

SPOSÓB UŻYCIA:

Na zwilżoną skórę nałóż odrobinę masła. Wykonaj krótki masaż. 

O SKŁADNIKACH:

MASŁO KAKAOWE to jeden z tych wspaniałych, uniwersalnych kosmetyków, który zarówno nawilży spierzchnięte usta, jak i pomoże zmiękczyć zrogowaciałą skórę na łokciach. Przyda się także przy pielęgnacji włosów i paznokci. Jest bogatym źródłem witaminy młodości - witaminy E, a także witaminy A i witamin z grupy B.  Zawiera też liczne sole mineralne, alkaloidy i polifenole oraz nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe. Bardzo lubimy je za to, że dzięki prawie stuprocentowej biozgodności ze skórą ludzką pomaga w dbaniu o praktycznie każdy rodzaj skóry. Może być bezpiecznie używane przez dzieci oraz alergików. Świetnie sprawdza się przy cerze dojrzałej, bo opóźnia procesy starzenia, skutecznie wygładza zmarszczki. Dzięki zawartości wartościowych składników stymuluje produkcję kolagenu, a jego działanie doceniają też osoby, które borykają się z cellulitem. Masło kakaowe  zawiera kwas oleinowy, który silnie nawilża oraz natłuszcza, oraz kwas laurynowy, który działa bakteriobójczo. Jednym tchem możemy dodać jeszcze, że chroni przed niekorzystnym działaniem warunków atmosferycznych i jest naturalnym filtrem UV.

Dla dzieci, alergików, przy atopowym zapaleniu skóry, łuszczycy, łupieżu, do cery suchej, wrażliwej, przy cellulicie. 

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW - sama nazwa brzmi całkiem apetycznie. Jest jasnożółty, ma delikatnie delikatnie słodkawy zapach. To olej bardzo delikatny, który z powodzeniem zadba o skórę kobiet, które spodziewają się dziecka, nie podrażnia, za to bardzo mocno uelastycznia skórę, chroni przed rozstępami, szorstkością, uczuciem swędzenia i podrażnienia. Nadaje się bardzo dobrze do masażu - do każdego rodzaju skóry, dobrze pracuje też w połączeniu z innymi olejkami. Bardzo często polecany jest do pielęgnacji niemowląt i małych dzieci, bo jest wspaniałym emolientem, działa ochronnie i kojąco. Olejek szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filmu. Zawiera witaminę A, E, D i spektrum witamin z grupy B, które dobrze zabezpieczają skórę przed odwodnieniem. Bogactwo kwasów i linolowego i oleinowego zmiękczą naskórek oraz wzmocnią barierę lipidową skóry, podczas gdy pozostałe składniki zadbają o nawilżenie i poprawią ukrwienie. 

Dla skóry wrażliwej, wymagającej, także skóry niemowląt i dzieci, przy zagrożeniu rozstępami, odpowiedni zarówno do skóry suchej, jak i tłustej, odpowiedni do pielęgnacji przy atopowym zapaleniu skóry i łuszczycy. 

OLEJ RYŻOWY ma tak wiele cennych właściwości, którymi warto się podzielić, że trudno zdecydować, od czego zacząć jego opis. Otrzymywany z otrębów ryżowych, zawiera bogactwo witamin, minerałów i kwasów tłuszczowych. Jest olejem lekkim, łatwo się wchłaniającym, nie zatyka porów i nie pozostawia uczucia tłustości na skórze. 

Szczególnie cenimy go w pielęgnacji cery dojrzałej. Dlaczego? Ze względu na cały wachlarz składników, które przeciwstawiają się procesowi starzenia się skóry. Olej zawiera gamma-oryzanol, który skutecznie spowalnia starzenie się skóry. Kolejnym graczem jest  koenzym Q10, czyli ubichnon, który zwalcza wolne rodniki i mobilizuje regenerację skóry. Bogactwo ceramidów przeciwdziała powstawaniu zmarszczek, a inne składniki oleju pobudzają produkcję kolagenu, zwiększając jędrność i gęstość skóry. Procesy przeciwstarzeniowe wspierają także kwasy tłuszczowe, zwłaszcza oleinowy i linolowy, oraz witamina E. 

Poza tym olej ryżowy tak po prostu, choć to przecież niemało, głęboko nawilża i odżywia skórę, nie powodując podrażnień ani alergii. Polecamy go do stosowania tym, którzy mają skórę najbardziej wymagającą - dobrze pielęgnuje delikatną skórę dzieci. Mogą go stosować kobiety w ciąży - działa wyraźnie ujędrniająco, a do tego bardzo dobrze się rozprowadza, zapobiegając rozstępom i poprawiając ukrwienie skóry. Dodatkowo olej ryżowy pomaga w zwalczaniu przebarwień - wyrównuje je i łagodzi, naturalnie rozjaśnia. Jest naturalnym filtrem UV. 

Dla skóry dojrzałej, przesuszonej, wymagającej poprawy jędrności. Także dla wrażliwej, skłonnej do podrażnień i stanów, delikatnej. Odpowiedni do pielęgnacji dzieci i kobiet w ciąży. 

OLEJ Z PESTEK WINOGRON jest bardzo lekkim, uniwersalnym składnikiem. Szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze uczucia tłustości. Bardzo dobrze pielęgnuje - jest bogaty w kwasy omega-6. Zawiera witaminę E, która działa rewitalizująco na skórę, a także witaminę K - pomocną przy cerze naczynkowej. O naszą skórę zadbają też witaminy A oraz B6. Olejek działa przeciwzmarszczkowo i kojąco, zmniejsza podrażnienia i koi stany zapalne. Ponieważ szybko się wchłania i nie zatyka porów, sprawdzi się w pielęgnacji cery tłustej. Po jego użyciu skóra pozostaje nawilżona, natłuszczona i wyraźnie odświeżona. 

Dla każdego rodzaju cery, przy trądziku, podrażnieniach i pierwszych zmarszczkach. 

OLEJ Z PESTEK MALIN świetnie nadaje do pielęgnacji skóry. Ma lekką formułę, dobrze się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Nie zatyka też porów, więc nadaje się bardzo dobrze do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej, ze skłonnościami do trądziku. Jego największym bogactwem jest wysoka zawartość kwasów omega-3 i omega-6. Dzięki nim reguluje się wydzielanie sebum, działają także antybakteryjnie oraz przeciwwirusowo, głęboko nawilżają i regenerują skórę.  Olej z pestek malin działa przeciwzmarszczkowo, a zawarte w nim witamina A i E, a także karotenoidy działają antyoksydacyjnie i odmładzają. Olej pomoże wyrównać nierówny koloryt skóry. Stanowi naturalny filtr UV. 

Dla cery suchej, mieszanej i tłustej, szczególnie dla dojrzałej oraz ze skłonnością do trądziku, stanów zapalnych. 

WITAMINA E to witamina młodości. Działa mocno przeciwutleniająco, spowalnia procesy starzenia, łagodzi zmarszczki. Wspomaga głębokie nawilżenie skóry i jej dotlenienie. Dodatkową zaletą jest to, że działa także jako doskonały naturalny konserwant olei i maseł. 

DATA WAŻNOŚCI:

9 miesięcy od daty produkcji podanej na opakowaniu.

WAGA: 125 g

PRZECHOWYWANIE:

Produkt przechowywać w temperaturze od 5-25 stopni Celsjusza. Jeżeli temperatura otoczenia przekracza 25 stopni Celsjusza, produkt należy wstawić do lodówki.

DODATKOWE INFORMACJE:

Nasze kosmetyki wytwarzamy ręcznie, w niewielkich partiach, zawsze upewniamy się, że są świeże. Używamy tylko najlepszej jakości olejów i maseł. Nie używamy barwników, chemicznych konserwantów ani sztucznych aromatów.